Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/billardsport.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/billardsport.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571
Billardkø |Billard - Snooker Pool Keglebillard Carambole
Warning: Creating default object from empty value in /var/www/billardsport.dk/public_html/wp-content/themes/swatch/functions/admin-hooks.php on line 160

Billardkø

Når man har spillet lidt tid, har ”set lyset” og opdaget billardens lyksaligheder, så er det måske på tide at investere i egen kø. Den primære årsag er, at selvom de fleste klubber har et sæt ganske gedigne køer stående til fri afbenyttelse, så er de, tit og ofte, mærket af tidens tand og af slid efter alle de forskellige hænder de har været i. Desuden er det overmåde sjældent at alle ”hus-køer” er af samme længe, vægt eller tykkelse, og eftersom stabilitet er en af de vigtigste parametre for at blive en dygtig billardspiller, kan det ikke undre at der er en fordel i, at spille med nøjagtig samme kø, hver eneste gang.
Køen vil, med tiden, blive en næsten naturlig forlængelse af armen, og de fleste af de der spiller billard har et næsten religiøst forhold til deres kø.
De fås i alle prislejer, fra et par hundrede kroner og op til 20-30.000. I den billige ende finder man typisk fabriksproducerede køer, men bevæger man sig lidt op i prislejet rammer man på et tidspunkt håndlavede køer, produceret af mennesker med flere års erfaring, og typisk i samarbejde med nogle af de allerbedste spillere i verden, nogle af dem er oven i købet små kunstværker i sig selv. Der er selvfølgelig ingen garanti for, at man lynhurtigt bliver en dygtig billardspiller bare fordi man køber sin egen kø (dyr såvel som billig), men glæden ved at træne og spille stiger bestemt mærkbart, og den stabilitet der følger med, kan ikke undgå at have en effekt. Desuden er det jo svært at forsvare en manglende træningsindsats hvis man samtidig har en kø til et par tusinde til at stå og samle støv i hjørnet!

Hvad ER en billardkø?
I sin enkleste form er der jo egentlig ”bare” tale om et stykke træ der er forarbejdet og har fået limet en læderdup på spidsen, men dykker man lidt ned under overfladen er der pludselig mange ting der spiller ind.
Alt efter om man spiller snooker, pool eller andre discipliner vil køens egenskaber ændre sig i en eller anden grad. Det være sig tykkelsen på spidsen, antallet af samlinger, placeringen af samlinger, tykkelsen i håndtaget, længden samt vægtfordelingen. Alt sammen noget der har potentialet til at få en kø til at føles ”rigtig” eller ”forkert” når man tager den i hænderne og spiller med den.
Derfor er det også værd at anbefale at man forsøger sig lidt frem inden man investerer tungt i sin egen kø. Spørg nogle af medlemmerne i din klub om du må prøve et par stød med deres, eller hør en forhandler om de er villige til at lade dig få køen med ned i klubben i et par timer eller dage, så du er sikker på, at du får det rigtige med hjem.
For øvrigt, selvom det måske, ved første øjekast, kan virke af meget at betale flere tusinde kroner for ”noget der bare er et stykke træ”, så husk på, at hvis du behandler den ordentligt, så holder sådan en i en menneskealder! Det er ikke mange idrætsgrene der kan prale af så langtidsholdbare værktøjer, og tænker man på det som en investering over tid, så er prisen pr. år jo pludselig ikke specielt høj!
I afsnittet vedrørende køtyper får du et overblik over, hvilke karakteristika der gør sig gældende for køer beregnet til de forskellige discipliner