Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/billardsport.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/billardsport.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571
Tekniske detaljer |Billard - Snooker Pool Keglebillard Carambole
Warning: Creating default object from empty value in /var/www/billardsport.dk/public_html/wp-content/themes/swatch/functions/admin-hooks.php on line 160

Tekniske detaljer

Carambole- og kegleborde
Carambole- og kegleborde findes i to størrelser, 1/1-match og kleinmatch. Førstnævnte måler 284x142cm og sidstnævnte 210x105cm.
Højden på bordet er altid mellem 78 og 80cm, og højeste punkt for banden over spillefladen er 37mm.
For turneringsborde er det et krav at der er installeret varme i spillefladen, og eneste tilladte farver på klædet er grønt eller blåt.
Carambolebordet er endvidere kendetegnet ved, at det er uden huller.

Poolbord
Poolbordet er nok den type billardbord de fleste kender. Det findes i tre udgaver som typisk angives i fod. 7-, 8- og 9-fodsborde. I Danske billardklubber er sandsynligheden for at ramme de mindste borde ikke specielt stor.
Et 8-fods poolbord er 223x112cm imens det lidt større 9-fods ditto er 254x127cm. Minimumvægten for førstnævnte er 300kg imens den for sidstnævnte er 350kg. For poolborde gælder desuden at rammen uden bander skal være minimum 10cm brede. Hullerne er det bredeste for samtlige discipliner og er imellem 125 og 135mm. Det er ikke varme i et poolbord, og farven på klædet kan være både blåt, grønt, rødt eller beige.

Snookerbord
Snookerbordet er det suverænt største. Det måler 360x180cm og er 85-87,5cm højt. Derudover er banderne skåret ”runde”, hvilket betyder at en bal har større sandsynlighed for at springe tilbage på bordet hvis man ikke er helt præcis i sit sigte og stød.
Derudover er der varme i bordet, og der er tegnet mærker på dugen der angiver de forskellige ballers positioner.