Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/billardsport.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/billardsport.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571
Billardbord |Billard - Snooker Pool Keglebillard Carambole
Warning: Creating default object from empty value in /var/www/billardsport.dk/public_html/wp-content/themes/swatch/functions/admin-hooks.php on line 160

Billardbord

Lad det bare være sagt, de der små, vakkelvorne ”billardborde” der kan erhverves for en slik i legetøjsafdelingerne i diverse stormagasiner kommer man ikke langt med!

Konstruktionen og opstillingen af et godt og brugbart billardbord er lidt af en videnskab, der er få forhandlere og de er dyre, nogle gange MEGET dyre! Derudover vejer de mere end hvad man typisk formår at løfte både ind og ud af en varevogn på egen hånd, og der er en del omstændigheder der skal være på plads før man får den helt rigtige oplevelse.

Herunder følger en guide til, hvordan et billardbord er opbygget og hvad man bør gøre sig af overvejelser før man slår sig fast på at erhverve sig sit eget.

Generelt

Underordnet om man er mest til carambole, keglebillard, pool eller snooker, og dermed mest interesseret i en specifik type bord, er der nogle grundlæggende træk der går igen.

Alle billardborde er konstrueret af en eller flere skiferplader, et antal ben, et sæt bander og en ramme. Det springende punkt er skiferpladerne der typisk er en tomme til halvanden tykke. Alt afhængig af bordets størrelse anvendes en eller flere plader, på et poolbord består spillefladen typisk af to plader imens der går hele fire til et snookerbord.

Vælger man at købe et billardbord følger levering og opstilling typisk med i prisen. Dette betyder at leverandøren kører bordet forsvarligt til din hoveddør, og stiller med to mand der er ansvarlige for at samle, opstille og tilpasse bordet så dine forventninger indfries. Først samles rammen, hvorefter skiferpladerne placeres. Herefter starter en længere proces med at lime pladerne sammen for derefter at slibe eventuelle ujævnheder væk. Dette er typisk en proces hvor der både fuges og slibes op til flere gange for at sikre en helt jævn spilleflade. Undervejs justeres længden på benene således at bordet er 100% plant. Herefter skæres banderne til så de vinkler korrekt i forhold til hullerne, her kan man typisk selv få en smule medbestemmelse i forhold til, hvor store man ønsker dem, selvom man selvfølgelig bør holde sig indenfor de tolerancer der er nævnt i de internationale regelsæt.

Afslutningsvis lægges der et stykke klæde (eller dug) over bordet. Klædets tykkelse og grovhed afhænger af disciplinen bordet skal bruges til, ligesom farven også varierer.