Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/billardsport.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/billardsport.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571
Billardballer |Billard - Snooker Pool Keglebillard Carambole
Warning: Creating default object from empty value in /var/www/billardsport.dk/public_html/wp-content/themes/swatch/functions/admin-hooks.php on line 160

Billardballer

Selvom de fleste klubber selvfølgelig stiller et sæt baller til rådighed, er der alligevel et par ting der taler for at investere i et sæt selv.

Ved første øjekast virker en billardbal næsten som en af de få ting i tilværelsen der er næsten umulige at ødelægge, men de bliver skam også, ved brug, slidt ganske langsomt. Det er nogle overraskende store kræfter der kan udløses når to billardballer støder sammen, og det sætter, langsomt men sikkert, sit præg. Nogle baller oplever sågar en tur eller tre på gulvet i ny og næ, hvilket bestemt ikke hjælper på det!

En af de vigtigste ting at sikre sig, ligegyldigt om man spiller snooker, pool, carambole eller keglebillard er, at kontaktfladen ballerne imellem er fri for skidt og støv, og helt udbrudt. Kontaktpunktet er minimalt og der skal nærmest intet til før der sker ting man ikke havde regnet med. Det er frustrerende, det ødelægger rytmen og dermed også koncentrationen.

Baller BLIVER støvede og slidte, og til sidst næsten umulige at rengøre. I værste fald bliver der slået en lille flig af overfladen, og så er det pludselig ikke en perfekt kugleform længere.

Spilleglæden afhænger, som det er tilfældet med billardborde og –køer, ret meget af, om udstyret er i orden eller ej. I langt de fleste klubber har man f.eks. også separate sæt baller der anvendes til hhv. træning og turnering. Det er også, i langt de fleste klubber, muligt at få lov at opbevare sit eget sæt, som man kan tage frem når man selv træner eller spiller med andre. Det er sund fornuft, at et sæt holder længere hvis det ikke er i brug 12 timer hver dag!

Dermed ikke sagt, at et sæt baller bør være det første man investerer i, med mindre man selvfølgelig har købt eget billardbord, ellers går det hurtigt hen og bliver en kende kedeligt. Pointen er, at der formodentlig vil gå et stykke tid før følingen med, hvordan ballerne opfører sig bliver så god at man opdager når noget ikke er som det burde være. På et tidspunkt når man til et punkt hvor det bliver en nogenlunde konstant usikkerhedsfaktor og hvor man gentagne gange lader sig genere af det, og SÅ kan man overveje om ikke det er tiden. Ligesom det er tilfældet med en billardkø, fås de i forskellige variationer og prislejer.