Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/billardsport.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/billardsport.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571
Steve Davis | Snooker | Spillerprofil for Steve Davis
Warning: Creating default object from empty value in /var/www/billardsport.dk/public_html/wp-content/themes/swatch/functions/admin-hooks.php on line 160

Steve Davis

Steve Davis snookerFødt; 22. August 1957
Nationalitet; England
Disciplin; Snooker

Falder samtalen på snooker er det svært, hvis ikke umuligt, at navigere udenom Steve Davis!

Måler man på antallet af vundne ranglisteturneringer er han stadig, til trods for en lettere fremskreden alder, den mest vindende med hele 28 af slagsen. Steve Davis ER ”the grand ol’ man of snooker”, især karakteriseret ved en karriere der, som professionel, startede i ’78, og vel at mærke en karriere han stadig holder kørende, dette til trods for at den, imod al sund fornuft, har varet i 33 år!

Steve Davis var især et ikon i 80’erne hvor han og Stephen Hendry konstant kæmpede om titlen ved VM i snooker. I sin tid have Steve Davis svært ved at vinde publikums gunst, især fordi han lagde overmåde stor vægt på den taktisk/defensive del af snooker, og under pressemeddelelser og interviews var han abnormt ”cool”, faktisk så cool at den britiske presse døbte ham ”The Nugget”, som i; ”det kan godt ske han er en guldklump, men hans ansigt udadtil ændrer sig ALDRIG!”

Hvor starten, i forhold til publikumstække, måske var en kende anstrengt, så var spillet til gengæld sublimt, og Steve Davis er da således også den spiller der har fundet flest ranglisteturneringer i løbet af karrieren, hele 28 er det blevet til. Han er nået til hovedturneringen ved VM i snooker hele 30 gange, og var den første spiller til at vinde ”The Tripple Crown”, en betegnelse for de tre store turneringer; VM, UK Championship og Masters, i løbet af en enkelt sæson. Han lå, i 80’erne, #1 på ranglisten 7 år i træk, og var den første spiller til at runde £1.000.000 i præmiepenge. Som om det ikke var nok, rundede Steve Davis, i 2005, en milepæl da han spillede i finale nummer 100 ved en ranglisteturnering.

På det seneste er det dog så som så med resultaterne, og Steve Davis spiller mest af alt for glæden ved spillet, og glæden ved stadig at optræde ved nogle af de største turneringer på touren. Han er pt. placeret som nummer 45 på verdensranglisten, men dette til trods spiller han stadig lystigt videre i kvalifikationsturneringer, og når også stadig et par hovedturneringer. Det er imponerende at en mand midt i 50’erne, og som så tydeligt har toppet, på ren og skær spilleglæde fortsætter ufortrødent hvor andre ville have trukket sig tilbage for længst!

Steve Davis har desuden gjort sig som professionel pool-spiller, og har blandt andet spillet en VM-finale i 9-ball som han dog tabte. Han er hovedmanden bag Mosconi Cup’en, poolspillets svar på Ryder Cup, og er derudover aktiv pokerspiller.

VM-finalen ’85
Den imponerende resultatliste til trods, er Steve Davis måske i virkeligheden mest kendt for én enkelt nederlag. Ved VM i snooker i ’85 nåede han finalen hvor Dennis Taylor ventede. Den match skulle vise sig at gå over i historien på flere områder. Steve Davis havde kun tabt 23 frames på sin vej til finalen, og det virkede umiddelbart som skrevet i sten at han også skulle tage trofæet, og da han efter de første 8 frames var foran 8-0, virkede den så godt som hjemme.

Taylor kæmpede sig dog tilbage og pludselig var stillingen 11-11. Herefter udvekslede de to frames indtil Steve Davis skabte et lille hul og bragte sig i front 17-15, og var således kun en enkelt frame fra sejren. Taylor var dog ikke færdig, og efter en intens frame var stillingen tilstrækkelig tæt til, at det hele skulle afgøres på den allersidste sorte bal.

Steve Davis tog et sats og gik efter sejren, men uden held, og i forsøget efterlod han et forholdsvist let pot til Taylor som pottede den sorte og vandt trofæet. Det er en match der stadig står indskrevet i historiebøgerne, og med 18.500.000 seere er det den mest sete Engelske sportsbegivenhed (antal seere efter midnat) til dato, og en stadig stående seerrekord for BBC2. Begivenheden er desuden stemt ind som nummer ni i en Channel4-afstemning om de største sportsbegivenheder i historien.

Ved VM i snooker 2005 havde ovenstående match 25års jubilæum hvilket blev markeret da Steve Davis og Dennis Taylor, som et led i underholdningen ved finalen, genskabte den dramatiske sidste frame, en ganske underholdende seance.