Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/billardsport.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/billardsport.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571
Stephen Lee | Snooker | Spillerprofil for Stephen Lee
Warning: Creating default object from empty value in /var/www/billardsport.dk/public_html/wp-content/themes/swatch/functions/admin-hooks.php on line 160

Stephen Lee

Stephen Lee snookerFødt; 12. Oktober 1974
Nationalitet; England
Disciplin; Snooker

Lad det bare været sagt fra starten, det er et forholdsvist sjældent syn at se Stephen Lee stå med et trofæ i hænderne! Siden han blev professionel i ’92 er det blevet til blot fire ranglistetitler; Grand Prix’et i ’98, LG Cup’en i ’01, Scottich Open i ’02 og Welsh Open i ’06.

Når dét så er sagt, så formår Stephen Lee alligevel at ligge, mere eller mindre konstant, i gruppen af spillere der kæmper om en af de eftertragtede pladser i top16. Hans første ranglistetitel kom i ’98 ved Grand Prix-turneringen, og sammenholdt med en plads i kvartfinalen ved VM i snooker, kravlede han helt op på en sjetteplads på ranglisten, en placering han, året efter, forbedrede en tand til en 5.plads.

Siden da har det dog, med undtagelsen af Welsh Open –titlen i ’06, været småt med resultaterne, og Stephen Lee er dog også dumpet ned som nummer 16 i verden. Hans helt store problem har i sær været inkonsistens i spillet, i det ene øjeblik kører det hele på skinner, i det andet ramler korthuset totalt.

Der kan være mange årsager til, at spillet ikke altid kører. For nogle er det teknikken der svigter, for andre er det det mentale der ikke rigtig er på plads. For Stephen Lee er det i hvert fald ikke teknikken, han har en af de mest ”text book” køføringer i verden, og med en professionel karriere der snart strækker sig over 2 dekader, bør det mentale bestemt også være på plads. Stephen Lee har selv været ude med et bud der går på, at det nok, til en vis grad, skyldes hans bygning, og hvis ret skal være ret, så er han da ej heller at betegne som en streg i luften. Det er selvfølgelig ikke ensbetydende med, at store mennesker ikke kan være dygtige billardspillere, men der er måske nogle situationer hvor han ikke har samme valgmuligheder i forhold til, hvilket stød der skal stødes, som de andre spillere, udelukkende fordi han har svært ved at strække sig ligeså langt ind over bordet. Det efterlader to muligheder, enten skal kan spille væsentligt mere med rest’en, eller også skal han vælge nogle lidt uortodokse løsninger og nogle, typisk, sværere stød. I virkeligheden er det nok en kombination; selvom der findes mange spillere der er overmåde dygtige med rest’en, så ER det altså ikke bæredygtigt at skulle anvende den for ofte, og bliver man, på dette niveau, tvunget til at spille de svære stød og kikser, ja så har modstanderne typisk kun brug for et enkelt besøg ved bordet for at afgøre en frame.

Når det så er sagt, så hersker der nok næppe nogen tvivl om, at Stephen Lee vil være at finde i top32-16 nogle år endnu.