Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/billardsport.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/billardsport.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571
Stephen Hendry | Snooker | Spillerprofil for Stephen Hendry
Warning: Creating default object from empty value in /var/www/billardsport.dk/public_html/wp-content/themes/swatch/functions/admin-hooks.php on line 160

Stephen Hendry

Stephen Hendry snookerFødt; 13/1-1969
Nationalitet: Skotsk
Disciplin; Snooker

Stephen Hendry er, baseret på indtjening, den mest vindende spiller i historien. Siden han blev professionel i 1985 er det lykkedes ham at sætte over £8.500.000 på kontoen, udelukkende i præmiepenge!

Det er selvfølgelig ikke sådan, at bare fordi man stiller sig ved et snookerbord iført det rigtige tøj og med den rigtige kø, så begynder mønterne at rulle, hvilket mandens resultater da så absolut også vidner om. Ikke mindre end 7 VM-titler er det blevet til, det er aldrig blevet overgået, og bliver det formodentlig heller ikke foreløbigt. For samtlige af de gange Stephen Hendry har vundet VM i snooker skal man kigge en kende bagud. De faldt alle i 90’erne, heraf de 5 i træk, hvilket for øvrigt er endnu en rekord. Med sammenlagt over 33 sejre i ranglisteturneringer, over 700 centuries, 10 maximum-breaks og en placering som nummer 1 på verdensranglisten otte år i træk (9 i alt), for øvrigt endnu en rekord må Stephen Hendry bestemt siges at have levet op til tilnavnet ”the Golden Boy”.

Som spiller har han altid holdt et meget jævnt tempo, og har skabt sig et ry for, ikke at sky de svære lange forsøg på at potte en bal. Med denne egenskab, kombineret med et velsignet talent for at opbygge lange serier, har han ofte formået at afgøre en frame i sit første besøg ved bordet, alt sammen noget der har været med til at gøre ham til én af de suverænt bedste.

De sidste par sæsoner har dog ikke været udtalt indbringende, og man skal således tilbage til 2009 for at finde Stephen Hendrys sidste turneringssejr (Malta Cup’en). Det er især de lange forsøg og hans opbygning er serier der er begyndt at halte en kende, og uden den store defensiv at falde tilbage på, har det været en kende op ad bakke. Kulminationen kom inden VM 2010, hvor der blev gjort store overvejelser om en tilbagetrækning fra den professionelle scene hvis han ikke kunne beholde sin plads i verdens top16. Det lykkedes dog med fingerspidserne, og Stephen Hendry var hurtig til at melde ud, at han ville tage i hvert fald endnu en sæson, godt nyt for de fleste snooker-elskere!

Siden da har Stephen Hendry taget konsekvensen af, at fordums tid med lang-pots og centuries på stribe måske er ved at svinde ind, samt at modstanderne bare får flere chancer nu end de gjorde før i tiden. Derfor er spillestilen således lagt en smule om, og nu koncentreret omkring defensiven i væsentligt højere grad end tidligere.

Stephen Hendry har derudover forsøgt sig som forfatter af snooker-relateret litteratur, og selvom den efterhånden er en gammel svend, er hans Snooker Masterclass bestemt værd at kaste sig over, både for begyndere og rutinerede spillere!