Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/billardsport.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/billardsport.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571
Mark Davis | Snooker | Spillerprofil for Mark Davis
Warning: Creating default object from empty value in /var/www/billardsport.dk/public_html/wp-content/themes/swatch/functions/admin-hooks.php on line 160

Mark Davis

Mark Davis snookerFødt; 12. August 1972
Nationalitet; England
Disciplin; Snooker

Mark Davis har efterhånden været at finde på den professionelle snooker-tour i nogle år der, mildest talt, har budt på lidt af en rutchebanetur op og ned ad ranglisten.

Han blev professionel i 1991 uden at gøre noget specielt væsen af sig, og sidst i 90’erne var han endda så langt nede af ranglisten at han var overmåde tæt på at miste sin licens på pro-touren. Selvom de spillemæssige kvaliteter måske har manglet lidt, kan man dog ikke beskylde Mark Davis for at være den opgivende type, og de sidste par sæsoner har han vist sig som en ganske stabil spiller. Resultater som en kvartfinaleplads i China Open (2010) samt en plads i 8-dels-finalen ved VM i snooker i 2010 har givet ham et boost så han nu (2011) ligger placeret som nummer 17 i verden, med en plads i top-16’s forjættede land lige uden for rækekvidde. Det var for øvrigt første gang i 15 år at Mark Davis nåede anden runde ved et VM i snooker, så man kan sagtens kalde det et come-back af dimensioner!

Placeringen i top32 er dog ej heller at fornægte, det er nemlig ensbetydende med, at Davis ikke skal igennem nær så mange kvalifikationsrunder for at nå de lukrative hovedturneringer, og han ligger da således også stabilt lige under de bedste i verden.

Han har præsteret 100 centuries i diverse ranglisteturneringer totalt, og ligger således placeret som nummer #35 på dén liste.

Udover de udmærkede resultater, gjorde Mark Davis sig bemærket i 2009 hvor han vandt VM i ”six reds”, en turnering hvor der spilles med samme regelsæt som normalt, men kun med 6 røde på bordet. Det er mest en opfindelse for publikums skyld, da matchene afvikles noget hurtigere, men selvom der hverken er ranglistepoint eller de store penge involveret, vidner det dog stadig om en opadgående formkurve.