Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/billardsport.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/billardsport.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571
John Higgins | Snooker | Spillerprofil for John Higgins
Warning: Creating default object from empty value in /var/www/billardsport.dk/public_html/wp-content/themes/swatch/functions/admin-hooks.php on line 160

John Higgins

John Higgins snookerFødt; 18. Maj 1975
Nationalitet; Skotland
Disciplin; Snooker

Siden John Higgins blev professionel snookerspiller i 1992, har han formået at udvise et imponerende stabilt niveau. Efter de første par sæsoners tilvænning til scenen, endte han sæsonen ’95/’96 som en af verdens seks bedste snookerspillere, og har ikke siden ligget lavere rangeret end nummer 6.

I alt er det blevet til 24 ranglistetitler, heriblandt fire VM-titler hvoraf de tre er vundet inden for de sidste fem år (1997/98, 2006/07, 2008/09 og 2010/2011). Han er en fænomenal breakbuilder, hvilket hele fem maximumbreaks samt over 400 centuries i karrieren da også vidner om, og det er ingenlunde ufortjent at han pt (2010/11) indtager pladsen som nummer 3 i verden.

Matchfixing-skandalen
Hvor John Higgins har markeret sig positivt rent spillemæssigt, har han desværre også haft et noget turbulent år uden for turneringsbillard.

Bomben sprang da John Higgins, i en Britisk formiddagsavis, blev beskyldt for, at have tilbudt diverse bagmænd at tabe med vilje, selvfølgelig med betaling herfor. Higgins og dennes manager var blevet kontaktet af en gruppe mennesker der forgav at ville arrangere et sæt tillægs-event til World Series of Snooker, og hele flokken mødtes på et hotelværelse i Kiev. Her udviklede tingene sig i en pænt uheldig grad, og pludselig florerede der videoklips med John Higgins, denne forklarende hvordan han havde tænkt sig at tabe 4 frames ved fire forskellige turneringer, hvordan det skulle foregå uden at blive opdaget, hvordan kampene og modstanderne skulle vælges, og hvordan betalingen på €300.000 skulle overføres til ham selv.

”Interessenterne” fra Kiev viste sig at være en gruppe journalister fra det nu hedengangne News of the World, og historien blev en af Storbritanniens største sportslige medieskandaler i 2010. Higgins udsendte straks en pressemeddelelse hvori han skrev, at han aldrig havde været involveret i match-fixing, og at hans optræden på videoklippet skyldte at han havde ”spillet med på scenariet”, af frygt for at der var russisk mafia indblandet. Efter en længere undersøgelse af de faktiske forhold, blev John Higgins og dennes manager da også frikendt for den mere alvorlige anklage om match-fixing, men Higgins blel dog tildelt 6 måneders karantæne samt en bøde på £75.000 for at have bragt spillet i miskredit ved at give udtryk for at være parat til at bryde regelsættet, samt for at undlade at indberette den første kontakt fra News of the World.

Da de seks måneders karantæne var overstået vendte John Higgins tilbage til professionel snooker, og virkede som en mand besat af, at vise sit værd. Han vandt 18 of sine første 19 kampe, og det var først ved The Masters (2010) at Graeme Dott formåede at sætte en stopper for ham. I den efterfølgende turnering, German Masters, måtte John Higgins endnu engang forlade en turnering utidigt, denne gang for at rejse hjem og pleje sin syge fader. Han døde kort tid efter, efter en længere kamp imod lungekræft. Higgins viste stor bravour efterfølgende, og blot 2½ uge senere forsvarede han sin Welsh Open titel, og senere i sæsonen vandt han sit fjerde VM i snooker, en sejr der for alvor gav anledning til, at give følelserne frit løb!