Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/billardsport.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/billardsport.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571
Snooker |Billard - Snooker Pool Keglebillard Carambole
Warning: Creating default object from empty value in /var/www/billardsport.dk/public_html/wp-content/themes/swatch/functions/admin-hooks.php on line 160

Snooker

Af frygt for at komme til at fornærme udøvere indenfor andre grene af billard, må snooker siges at være den, uden sammenligning, sværeste og mest udfordrende disciplin overhovedet. Her kræves, i udpræget grad, finesse, overblik, taktiske evner, samt en koncentrationsevne af en anden verden. Det svarer til at spille minigolf på en fodboldbane, og kan være abnormt frustrerende, især i starten

Dette til trods, har netop snooker nydt godt af en stødt stigende opmærksomhed i løbet af de sidste 5-10 år, startende med Eurosports dækning af VM, og sidenhen samtlige ranglisteturneringer for professionelle spillere, heriblandt diverse profiler som efterhånden er blevet et samtaleemne i mange sammenhænge. Selvom antallet af udøvere i Danmark stadig er forholdsvis begrænset, har selv danske medier fået øjnene op for, at mange følger interesseret med når de store snookerturneringer afvikles. Derudover er det er sågar lykkedes at hive nogle af de suverænt bedste spillere til Danmark, og der er på den baggrund blevet spillet professionel snooker i København de sidste to år i træk. Der er stadig tale om en opvisningsturnering, men planerne for at få en fuld-skala turnering for spillere rangeret lige under ”de bedste af de bedste” til Danmark er allerede sat i søen!

Det er disciplinen der for alvor forsøger at gøre op med ”værtshussport”-prædikamentet, og hvor nystrøgne skjorter, pressefolder, butterfly’s og blanke sko er uniformen, of hvor verdensstjerner som f.eks. Ronnie O’Sullivan, Stephen Hendry, Mark Willams og John Higgins stadig henrykker tusindvis af danskere når der spilles VM i snooker en gang om året.

Snooker spilles på de største borde, har de mindste baller og et sæt bander der er udformet så det her er sværere at støde en bal i hul end på noget andet billardbord. Samtidig er der, som udgangspunkt, hele 22 baller på bordet, og dermed flere valg der skal træffes undervejs.

Snooker har de mest komplekse regler, både for pointscoring og fejl, og generelt kan det hele godt virke lidt uoverskueligt ved første øjekast. Formår man dog at finde et bord og komme i gang, er det dog forholdsvist hurtigt lært, og samtidig indeholder snooker langt de fleste elementer fra alle andre billarddiscipliner, så lærer man først at spille snooker, og ligger man sin træning her, så vil det have en voldsom positiv indflydelse på evnerne ud i såvel kegle- og carambolebillard som pool.

Kort sagt, vil du være en dygtig billard spiller, så spil snooker. Når du har gjort det, så spil mere snooker, og slut af med at spille endnu mere snooker!

Snookerreglerne – Hurtigt forklaret

I snooker spiller man med to kategorier af baller, de femten røde (”røde”) og yderligere seks baller af forskellige farve (”farvede”); gul, grøn, brun, blå, pink og sort. De femten røde er, fra spillets start, placeret i den ene ende af bordet i en trekant, også kaldet ”pack’et”, præcis som det kendes fra 8-ball. De resterende seks er placeret på hver sin plads, henholdsvis bag pack’et, foran pack’et, på midten af bordet samt i den modsatte ende af pack’et.

Formålet er så at stykke serie sammen hvor der skiftevis stødes en rød i hul, efterfulgt af en farvet, efterfulgt at en rød, osv. Når en rød bal er stødt i hul, bliver den der, og når en farvet er stød i hul, tages den op og placeres igen på sin egen plads. En rød bal gi’r et enkelt point imens en farvet gi’r 2,3,4,5,6 eller 7 point, alt efter om den er gul, grøn, brun, blå, pink eller sort.

Snooker er som sagt ret komplekst, og ovenstående er blot en kort beskrivelse. Regelsættet er fyldt med undtagelser og kan, ved første gennemlæsning, være lidt svært at rumme. Det kan findes her, og det kommer hurtigt til at give mening når først man er i gang.