Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/billardsport.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/billardsport.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 571
Carambole |Billard - Snooker Pool Keglebillard Carambole
Warning: Creating default object from empty value in /var/www/billardsport.dk/public_html/wp-content/themes/swatch/functions/admin-hooks.php on line 160

Carambole

”Carambole” er i virkeligheden en betegnelse for flere forskellige afarter af samme disciplin. Fælles for alle er, at der spilles på et bord der er 5 x 10 fod, og uden huller. Der spilles med tre baller og i sin simpleste form, er formålet at ramme (karambolere med) de to andre baller på bordet.
Der findes flere forskellige variationer af carambole, mest kendt er nok ”3-bande-carambole”. Her er formålet at sammensætte serier af pointgivende stød. Hver spiller bliver fra starten tildelt hver sin stødbal, og objektivet er herefter at ramme enten objektballen eller modspillerens stødbal, tre bander og den tilbageværende bal der ikke er ramt endnu.
Udover 3-bande-carambole findes der, som nævnt, flere andre varianter; 1-bande som kun adskiller sig ved et krav om færre bander imellem de to carambolager, fri carambole som ingen restriktioner har men til gengæld forskellige zoner på bordet hvor, i fald objektballen og modspillerens stødbal er placeret herindenfor, der kun må udføres to, på hinanden følgende, carambolager før mindst én af ballerne skal forlade zonen.
For langt størstedelen af ovenstående variationer gælder det, at der spilles til en, på forhånd fastlagt, distance. En carambolage giver som udgangspunkt et enkelt point, selvom der dog findes varianter hvor scoren for et stød afhænger af sværhedsgraden på bemeldte stød, dette forefindes dog primært i forhold til ”kunststød”
Det er selvsagt en disciplin der stiller store krav til spillerens evne til at gennemskue især ind- og udgangsvinkler for de forskellige stød, samt til at overskue hvordan man formår at gennemføre stødet uden at efterlade ballerne i en håbløs position. Dette opnås ofte ved hjælp af moderate mænger ”skæv”, hvilket kun medvirker til at gøre udregningen af vinklerne endnu sværere.
Det er desværre, efterhånden, de færreste steder man stadig har caramboleborde stående, så har man lyst til at forsøge sig med disciplinen bør man opsøge den nærmeste klub, de vil uden tvivl kunne informere om, hvor man kan finde sig et sted hvor det er muligt at prøve spillet.